Historien om Sverre logoen

I 2015 ble det nedsatt ei gruppe som fikk mandat fra styret i hovedlaget om å fornye Il Sverre logoen til å fungere på alle digitale plattformer, klær og papir.

Ny digital logo

Ny digital logo

Fra skilaget «Sverre» ble stiftet i 1886 har Sverre S’en opp gjennom årene hatt forskjellige design og form. Navnet Il Sverre ble inspirert av Birkebeinerkongen Sverre og S’n står selvsagt for forbokstaven i navnet hans. Logoen inneholder elementer som symboliserer de idrettene som kong Sverre var mester i. Draken med ørnehode var kong Sverres våpenmerke, videre var øksen og spydet de redskapene som kong Sverre kunne bruke så mesterlig at han var en fryktet motstander.

Sverre emblemet ble første gang tegnet av Johannes Johansen i 1915 og har i stor grad blitt brukt slik den ble laget frem til i dag.

Ny tid krever en logo som kan brukes på alle digitale plattformer samt til trykking på klær og papir. Logo anno 2016 er redesignet av Hattrem AS ved Kjersti og har beholdt spyd, øks, drake med ørnehode i sin gode gamle S form. Logogruppa og Styret takker Hattrem for et konstruktivt og godt samarbeid.

Den nye logoen har imidlertid fått et drakemønster som ligger nærmere opp til skjoldet i stadionhuset og gullsmed Pettersen sin utforming av IL Sverres nål.

Logoen er laget i tre uttrykk hvitt på sort, sort på hvitt og i en gråsjattering.

Hele profilhåndboken er lagt inn digitalt hos G- sport, Hattrem, Levafro, Trønderavisa, Innherred og Gosh.

Ved behov for Sverre logoen utover dette er det bare å ta kontakt med Il Sverre.